Por una educación pública, gratuita, de calidad y laica, para luchar por la igualdad

Memoria de actividades 2022

Visita nuestra plataforma de formación

Projectes

Resúmen 10 años de Plataforma Formación Solidaria

2021
 • Avançant cap a la defensa dels drets individuals i col·lectius en comunitats rurals de Guatemala
 • Suport a 7 comunitats a Nebaj per les turmentes IOTA i ETA
 • Prospecció sobre les necessitats formatives de joves i autoritats ancestrals de l’àrea Ixil de Guatemala
 • Integració sociocultural i educativa, amb enfocament de gènere, de nenes, nens i adolescents de Chefchaouen.” 4t any. Marroc
 • Construir ciutadania des dels drets de les dones en Alta Verapaz
 • Papers de Cooperació

Consulta els detalls

2020
 • Promoció de l’equitat de gènere i suport integral a dones i nenes víctimes de violència familiar en el nord de Marroc. 4r Any
 • Educació per a la salut en escoles rurals de Guatemala
 • Enfortint xarxes de docents i estudiants per a la construcció de ciutadania des de les escoles. 2º any
 • Integració sociocultural i educativa, amb enfocament de gènere, de nenes, nens i adolescents de Chefchaouen. 3 er any. Marroc
 • Suport Caravana Migrants Guatemala
 • Suport a la lluita pel territori de Bernando Caal. Guatemala

Consulta els detalls

2019
 • Formació per a docents i joves com eina de desenvolupament i solidaritat a Guatemana. 4r any
 • Acompanyament tècnic i educatiu a socis locals guatemalenques 2019
 • Formació i assessorament tècnic a cooperants 2019
 • Enfortint de pràctiques ciutadanes d’estudiants i docents des de les escoles al municipi de la Arena. Piura PERÚ
 • Integració sociocultural i educativa, amb enfocament de gènere, de nenes, nens i adolescents de Chefchaouen. Marroc – 2º any

Consulta els detalls

2018
 • Ciutadania amb enfocament de gènere des de les escoles
 • Integració sociocultural i educativa, amb enfocament de gènere, de nenes, nens i adolescents de Chefchaouen. Marroc
 • Papers de Cooperació
 • Apoyo Seminario CAD Peru
 • Dotació llibres i materiaal educatiu socis locals guatemalenques
 • Diagnòstic de la situació de la formació docent i alfabetització dones a tres municipis de Quiche. Guatemala
 • Formació per a docents i joves com eina de desenvolupament i solidaritat a Guatemana. 3r any

Consulta els detalls

Quiénes somos?

La ONGD Ensenyants Solidaris es una entidad con mujeres y hombres comprometidos por un cambio en el orden mundial

Nuestra estrategia de género está integrada en una mirada feminista. Todavía más, está convebida desde los feminismos, en consonancia con su diversidad. Estamos convencidos de que podemos incorporar a nuestra organización un feminismo global, caracterizado por la equidad como estrategia.

 1. ONGD ES Estrategia de Género 2022 – 2025
 2. Estratégia de género y desarrollo
 3. Líneas de trabajo para la igualdad de género

Nuestro campo natural de trabajo es la educación, somos docentes y entendemos que la formación es el elemento de partida para una transformación social. Sobre esta experiencia y las capacidades que podemos compartir, queremos aportar diferentes asociaciones de Guatemala, Perú y El Salvador formación mediante cursos a distancia gratuitos, impartidos por especialistas y docentes de reconocida trayectoria en los diferentes campos propuestos y que realizan su trabajo de forma solidaria.

Como educadores pensamos que el papel que le corresponde a la educación para la transformación social es un eje transversal fundamental.
Consiste en activar un proceso en los ámbitos educativos formales y no formales,  entendiendo que los conocimientos, actitudes y valores no pueden separarse y que se orientan en la participación, el compromiso y la acción. Sensibilizar y comunicar, cuando hablamos de desarrollo, supone poner énfasis en las relaciones entre movimientos sociales, ejercicio de la ciudadania, participación y mobilización social.

Queremos seguir compartiendo con la gente de la cual tanto hemos aprendido y por este motivo nuestro objetivo es seguir acompañando los procesos de luchas sociales internacionales por un mundo más igualitario sobre la visión crítica al modelo económico-social capitalista que se nos impone y que es excluyente con los más pobres.

Estrategias

HUERTOS ESCOLARES

La ejecución de los huertos escolares ha sido uno de los pilares fundamentales para la educación del nivel primaria, en base a las experiencias éxitos obtenidos en los tres últimos años, que se ha trabajado en diferentes escuelas del área rural del Municipio de San Andrés Itzapa y
Chimaltenango.

EL MON QUE VOLEM

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) constitueixen una crida universal a l’acció per a posar fi a la pobresa, protegir el planeta i millorar les vides i les perspectives de les persones a tot el món. En 2015, tots els Estats membres de les Nacions Unides van aprovar 17 Objectius com a part de l’Agenda 2030 per a aconseguir els Objectius en 15 anys.

 

340

Voluntarios

30

Proyectos

120

Cursos

Voluntariado – Participación

Contacta y participa.

En un context de gran interculturalitat en el nostre territori i donada la singularitat de Guatemala com a país amb una forta presència indígena ho vaig trobar molt engrescador.

Gemma Capdevilla

Després de dos dies de respirar terra guatemalenca, arrib als afores de Chimaltenango, a la primera escola en què desenvolup el projecte. Una zona humil, de barraques i casetes de sòtil d’uralita, i carrers enfangats quan plou.

Victòria García

L’experiència, en general, la qualificaria d’excepcional. Si a través dels cursos ja m’havia apropat a la cultura guatemalenca, aquest viatge em va ajudar a submergir-m’hi completament.

Rubén Masiá

El treballar amb mestres ens apropa ràpidament, compartim la mateixa professió, la nostra formació és diferent però ens uneix la feina amb els infants i joves, la tasca diària i les preocupacions per educar millor

Maria Pila Ainsa

Fa uns anys una mestra em va dir que “compartir és créixer” i penso que aquestes tres paraules resumei-xen perfectament aquesta experiència. Gràcies, Guatemala.

Marina Premoli

Aquest viatge com a voluntari d’Ensenyants Solidaris ha suposat tenir una visió encara més ampla de la vida i del món que compartim.


Gabriel Simonet

Tant de bo algun dia hem torni a trobar amb tots aquells que em varen fer sentir com a casa. La lluita continua.Neus Rodríguez

Aquesta ha estat una de les experiències més impressionants que he tingut fins al moment. SÍ a Guatemala... GRÀCIES Guatemala.


Alicia Salord - Ensenyants Solidaris

El treball de cooperant és possible gràcies a l'anhel de docents i organitzacions locals per lluitar pel dret universal a una educació pública de qualitat.

Juan Rodríguez - Ensenyants Solidaris

Durant aquestes setmanes he aprés a estimar Guatemala, la seva gent i la seva història, un país que arrebossa ganes de canvi, un canvi que es mereixen i esper que els arribi aviat.

Aina Ramis - Ensenyants Solidaris